וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ציידי הדורבנים לא נחים: שני צעירים מהכפר עכברה נעצרו אחרי שחיטה

עודכן לאחרונה: 25.1.2026 / 14:45

שני צעירים מהכפר עכברה שליד צפת, נעצרו בסוף השבוע כשכבר היו בשלב שחיטת דורבנים - חיה מוגנת שהצייד שלה אכזרי ביותר. ברשותם נתפס סכין השחיטה ודם על הידיים (תרתי משמע)

דורבנית נלכדה במלכודת בצפון, טופלה ושוחררה/צילום: אסף ירום

מעצרם של שני חשודים בציד דורבנים, לפני מספר ימים, מבהיר כי השוק השחור של בשר הציד ממשיך לפעול. בלילה שבין ימים חמישי לשישי, עצרו שוטרים מתחנת צפת ופקחי רשות הטבע והגנים שני חשודים בציד דורבנים. השניים תושבי עכברה שליד צפת, בני 23 ו-25, נעצרו כשכבר היו בשלב שחיטת הדורבן. הם נחקרו על ידי חוקרי רט"ג ושוחררו בסיום החקירה. נגד השניים ינוהל הליך משפטי.

סגן ניצב חיים ביטון, מפקד תחנת המשטרה בצפת, אמר כי "הפגיעה בחיות בר ושמורות טבע היא שלב ראשון של גורמים עבריינים שרוצים להשתלט על שטחים ולהטיל אימה בסביבתם. לא ניתן להם. שוטרי התחנה עובדים באופן מקצועי בכל שעות היממה בצורה התקפית, גלויה וסמויה, כנגד עבריינים כפי שעשינו במקרה הזה".

רצחו דורבנים עבור בצע כסף. אחד החשודים מהכפר עכברה מובל למעצר/משטרת ישראל
בשר הדורבנים שרצו למכור החשודים, לאחר הרצח/משטרת ישראל
הסכין ששימשה לשחיטת הדורבנים/משטרת ישראל

הציידים חובטים בדרבן בראשו וממיתים אותו במקום

הדורבן הוא בעל חיים שציידים בישראל נוהגים לצוד, למרות שמדובר בעבירה. לבשר הדורבנים יש שוק שחור ומחיר דורבן שניצוד מגיע עד ל-450 שקל. מדובר בחיה שנחשבת למכרסם הגדול בישראל. אורך גופו כ-90 ס"מ, אורך זנבו כ-15 ס"מ ומשקלו כ-13 ק"ג. הדורבן הוא חיית בר מוגנת ואסור לצוד אותו, אבל מתברר שאמונות טפלות שנקשרו לסגולותיו מביאות עבריינים לצוד אותו ולמכור את בשרו. לחיה זאת נקשרו סגולות שונות וביניהן הטענה כי בשר הדרבן מנקה את הכליות ומעודד פריון. אחת הסברות שאמונה זו התפתחה בשל קולות שמשמיע הדורבן שמזכירים מעין יבבה של תינוק. גם כפות רגליו מזכירות כף רגל של תינוק ודמיון זה הביא כנראה להתפתחות אותה אמונה טפלה.

ציד דרבן נחשב קל מאוד. קבוצת ציידים יכולה להרוג בלילה מספר דרבנים. צייד החיה הקוצנית קל ואכזרי: לרוב הציידים יוצאים עם כלבים שמאתרים את הדורבנים. הדורבן שנמלט מפני התוקף שלו עוצר בעת מנוסתו האיטית ואז "מתנפח" ומסמר את הקוצים שעל גבו ואלו רוטטים ומשמיעים רעש מאיים. בינתיים הציידים מגיעים, חובטים בדרבן בראשו וממיתים אותו במקום. דרבנים נעים בשבילים קבועים, תכונה המקלה על גילוי מאורותיהם. לעתים הכלבים נכנסים לתוך מחילות הדרבנים ומצליחים להפחיד אותם ולגרום להם לברוח מתוך המחילה, ישר לעבר הציידים שממתינים להם. יש ציידים שנעזרים גם במלכודות בהן מונח פרי כפתיון. המלכודות מוצבות סמוך לפתחי המחילות בהן חיים הדרבנים וכשהם יוצאים מתוכן ומנסים לאכול את הפתיון, הם נלכדים. הדורבן הינו חיה שחיה כל חייה בחיי משפחה זוגית מונוגמית, בדומה לבני האדם, וכשאחד מבני הזוג נעלם הדבר פוגע באופן קשה מאוד בבן הזוג השני.

אחד החשודים בציד הדורבנים מובל למעצר/משטרת ישראל

"יש מקום להחמיר בענישה הנוגעת לפגיעה בבעלי חיים"

הדורבן לא נמצא בסכנת הכחדה, ובכל זאת הוגדר כחיית בר מוגנת. עבריין שהורשע בציד דורבן אף היה הצייד העבריין הראשון בישראל שנגזר עליו עונש מאסר בפועל. מדובר במקרה משנת 2009, אז נתפס עבריין צייד שנגדו היה תלוי עונש מאסר על תנאי בשל עבירות צייד והוא נשלח לחמישה חודשי מאסר. ערעור שהעבריין הגיש אז על הרשעתו, נדחה על ידי בית המשפט העליון והשופט סלים ג'ובראן כתב בהחלטתו כי "יש מקום להחמיר בענישה הנוגעת לפגיעה בבעלי חיים, הן חיות הבר הן חיות הבית. התאכזרות ופגיעה בבעלי חיים, מעבר לפגיעה העקיפה שהיא גורמת לבני האדם, מעידה על אטימות לב וקהות חושים (...) חובה עלינו להקפיד הקפדה יתרה לצמצם את הכאב הנגרם על ידינו, בייחוד כאשר מדובר במי שאת זעקותיו אנו מתקשים לשמוע, ושאינו יכול לעמוד על זכויותיו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully