וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זה היעד המועדף על הישראלים בחגי תשרי - והטיסות אליו יותר זולות

עודכן לאחרונה: 29.7.2025 / 15:48

היעדים שרשמו את הירידה הבולטת במחירים לתקופת החגים הם תאילנד (ירידה של 16% במחירי הטיסות) ואתונה שמחירי הטיסות אליה ירדו בכ-33%. ומהו היעד המבוקש ביותר לחבילות נופש בחגי תשרי?

מלון סומרסט פטאיה, תאילנד/צילום: אתר מלון Somerset Pattaya

הקיץ כבר די "מת" מבחינת הזמנות וחופשות, והישראלים כבר עושים הזמנות לחופשה הבאה שלהם - חגי תשרי.

לפי נתוני חברת התיירות גוליבר, כ-71% הזמינו את החופשה שלהם לחגי תשרי לחודש ספטמבר (ראש השנה) וכ-29% לחודש אוקטובר (יום כיפור וסוכות). עוד עולה כי כ-30% הזמינו חופשה בת 6-5 ימים, 12% הזמינו חופשות באורך של 11 עד 20 יום, וכ-5% בחרו לנפוש לאורך כל תקופת החגים (21 יום ומעלה). היתר הזמינו חופשות באורכים שונים.

מאיה ביי באי קופיפי בתאילנד. Shutterstock, ShutterStock
ירידה של 16% במחירי הטיסות לבנגקוק. מאיה ביי, תאילנד/ShutterStock, Shutterstock

היעדים המובילים - עם הפנים מזרחה

אז בנגקוק הוא היעד המבוקש ביותר לטיסות בחגי תשרי לאחר מכן מבוקשים היעדים טביליסי, בודפשט, אתונה, ליסבון, בטומי, סיאול, טוקיו, טיראנה וסנטוריני. בניגוד ליעדי חופשות הקיץ, כאן רואים העדפה משמעותית לטיסות למזרח.

לטיראנה שבאלבניה לא היו טיסות ישירות בתקופת החגים בשנה שעברה. בהשוואה לשנה שעברה, חלק ממחירי הטיסות עלו וחלק ירדו - תלוי ביעד. עם זאת, ברוב היעדים המבוקשים חלו ירידות מחירים. הטיסות לבנגקוק זולות יותר בכ-16% בהשוואה ל-2024, וגם מחירי הטיסות לברצלונה, סנטוריני, בודפשט וסיאול בירידה שבין 10% ל-20%. את הירידה הגדולה ביותר במחיר רושמת אתונה, עם הוזלה של כ-33% בהשוואה לשנה שעברה. מנגד, מחיר הטיסה לטביליסי עלה בכ-24%, לליסבון בכ-28%, וטוקיו מובילה את הפער עם עלייה של 140% במחיר בהשוואה ל-2024.

sheen-shitof

עוד בוואלה

תרפיית מציאות מדומה: טיפול להתמודדות עם חרדה

בשיתוף zap doctors

רחובות טוקיו. ShutterStock
העדפה משמעותית בחגים לטיסות למזרח. טוקיו/ShutterStock

היעדים המבוקשים לחבילות נופש

היעד המבוקש ביותר לחבילות נופש בחגים הוא האי היווני רודוס, ולאחריו בטומי, ורנה, באקו, בודפשט, כרתים, פאפוס, פראג, ברלין וטביליסי. מפת היעדים לחבילות נופש במהלך החגים מזכירה, יחסית, את זו של הקיץ.

גם בחבילות הנופש, יש יעדים שהפכו זולים יותר ואחרים שהתייקרו בהשוואה לשנה שעברה, אך הפערים במחיריהן קטנים יותר מאשר הפערים במחירי הטיסות. את ההוזלה הגדולה ביותר רשמה ורנה עם ירידה של כ-26% במחירי הטיסות בהשוואה לשנה שעברה, ואת ההתייקרות הגדולה ביותר רשמה בטומי, עם עלייה של כ-24% במחיר. בניגוד לבטומי, טבליסי רושמת מחיר דומה למחירים בשנה שעברה, וכך גם רודוס וברלין, עם פערי מחיר של אחוזים בודדים.

בחברת גוליבר מציינים כי כ-43% ממזמיני חבילות הנופש בחרו ללון במלונות 5 כוכבים, וכי מדובר בהתחזקות של המגמה להעדפת מלונות יוקרתיים, שבאה לידי ביטוי עם 37% מהזמנות חבילות הנופש לקיץ.

"השנה החגים יוצאים באמצע השבוע, כאשר ראש השנה ויום כיפור סמוכים לסופי השבוע. התזמון הזה מאפשר לישראלים למקסם את ימי החופשה שלהם, לקחת ימי חופש בודדים, וליהנות מחופשה ארוכה ומשמעותית", אומרת תמר גרזון, מנכ"לית גוליבר. "התנאים האלו יוצרים הזדמנות אידיאלית לטוס לחו"ל גם למי שמוגבל בימי חופשה, ואנו רואים את ההשפעה בשטח עם עלייה ניכרת בביקושים לחופשות, בעיקר ביעדי המזרח ואירופה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully