וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אין זוועה כזו: מצאנו את העיר הכי מלוכלכת בישראל. צפו

עודכן לאחרונה: 6.7.2025 / 13:16

טבריה היא עיר עם פוטנציאל עצום אבל גם עם תחושת החמצה. הטיילת - מלאה בזבל, הכנרת - עייפה ומוזנחת, והאנשים שבאים אליה עם פחיות וקרטיבים - משאירים אותם אחריהם. פרק שני בסדרה מצחיקה על ערים "פחות זוהרות" בישראל. והפעם: ה"ריביירה של הצפון"

צפו: כך נראית טבריה - "הריביירה של הצפון"/צילום: דן פונדק

הסדרה של דן פונדק התחילה בעיר נהריה, ביום חורפי עם תאורה מושלמת. "הסתובבתי שם יחד עם אסתר גרון - שותפתי לצילום, רעיונות ולשיטוטים חסרי תכלית עם מצלמה - ופשוט התחלנו לצלם את מה שמצחיק, את מה שעצוב, את מה שקשה להתעלם ממנו", הוא מספר.

משם התפתח רעיון לסדרת סרטונים שמציגה ערים בארץ בסגנון של וולוגי תיירות - רק הפוך: לא חופשה נוצצת בחו"ל, אלא חופשה מקומית, עם כל הפערים, ההפתעות והקריינות המחמיאה מדי למראה שבפועל.

לפרק הראשון: זאת העיר הכי מכוערת בישראל, ויש לנו הוכחות. צפו

טבריה. דן פונדק, תמונות גולשים
האגם האיקוני נראה עייף ומוזנח. בכנרת/תמונות גולשים, דן פונדק
טבריה. דן פונדק, תמונות גולשים
לא נתקלנו בתיירים. טבריה/תמונות גולשים, דן פונדק
טבריה. דן פונדק, תמונות גולשים
העיר עזובה ונטושה/תמונות גולשים, דן פונדק
טבריה. דן פונדק, תמונות גולשים
משהו שם נשאר תקוע/תמונות גולשים, דן פונדק

צפו בסרטון של דן על טבריה

העיר הרגישה די ריקה

"אחרי נהריה הגיעו חדרה, פתח תקווה, נתניה - ועכשיו טבריה. עיר עם פוטנציאל עצום, נוף תנ"כי, כנרת אחת והיסטוריה ייחודית - אבל גם תחושה רצינית של החמצה", הוא אומר, "ולי, כמי שגדל במושב בדרום הגולן, זו הייתה פעם העיר שאליה נוסעים - לקניות, לסידורים, לשיעורי נהיגה.

"אז הפעם זה הרגיש גם קצת אישי. מצחיק - אבל גם מבאס. האגם האיקוני שלנו נראה עייף ומוזנח. הטיילת, שאמורה להיות גולת הכותרת - מלאה בזבל, נשענת על נוף מדהים שמרגיש מנוצל בקושי.
דווקא האנשים שנהנים ממנה - נופשים מקומיים, משפחות עם פק"ל קפה, פחיות וקרטיבים - הם גם אלה שלפעמים משאירים אחריהם את מה שהופך את הכול לפחות נעים. ומאוד מלוכלך.

לא נתקלנו בתיירים. העיר הרגישה די ריקה, אולי בגלל העונה, אולי בגלל המלחמה, אולי בגלל התחזוקה. ואולי פשוט כי משהו שם נשאר תקוע".

טבריה. דן פונדק, תמונות גולשים
יעד נופש "אירופי" אמיתי/תמונות גולשים, דן פונדק
טבריה. דן פונדק, תמונות גולשים
נוף מדהים שבקושי מנוצל/תמונות גולשים, דן פונדק
טבריה. דן פונדק, תמונות גולשים
זה לא עניין של תקציבים. זה עניין של רצון/תמונות גולשים, דן פונדק
טבריה. דן פונדק, תמונות גולשים
דן פונדק בזמן התיעוד/תמונות גולשים, דן פונדק

קשה שלא להרגיש החמצה

לדבריו של דן, בעיר עצמה אף אחד לא התעניין בזמן הצילומים, אבל ברשת - התגובות לא איחרו להגיע. "הרבה הסכימו, חלק התעצבנו - וזה תמיד הסימן שעשינו משהו נכון", הוא מסביר, "כי כשאתה עומד מול הכנרת וחושב כמה מעט צריך כדי שהיא תרגיש שוב כמו יעד נופש "אירופי" אמיתי - קשה שלא להרגיש החמצה. זה לא עניין של אדריכלות או של תקציבים. זה עניין של רצון".

דן מסכם: "טבריה לא צריכה להיות תל אביב. היא רק צריכה להיות טבריה - אבל נקייה, מזמינה, שמורה וכיפית".

פולו פור מור...

לאינסטגרם של דן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully