יש משהו בירושלים בשעות הערב של סוף הקיץ ותחילת הסתיו, שגורם אפילו לתל אביבים להודות שאולי בכל זאת יש לעיר הזאת כמה יתרונות. השמש יורדת, החום נעלם, פתאום קריר, ולפעמים אפילו מתגנבת המחשבה שהיינו צריכים להביא משהו ארוך. אירופה, רק בלי הדיוטי.
וזה בדיוק הזמן שבו הגענו ללילה במלון בית שמואל, שנמצא באחד המקומות היפים והנוחים בעיר. ממש מול חומות העיר העתיקה, ובמרחק הליכה קצר משער יפו, ממילא ומרכז העיר.
בית שמואל נפתח לאחרונה מחדש לאחר שיפוץ רחב היקף בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים. יש בו 56 חדרים, וכרגע הוא מרגיש חדש מהניילונים. החדרים, החללים הציבוריים והעיצוב. ויש גם פרט קטן אך חשוב להפליא כשמדובר במלון: המקום פשוט מריח מצוין. לא רק בלובי, אלא אול אובר. לא ברור מה הם מפזרים שם, אבל אנחנו בעד.
כולל הערך המוסף
היתרון הגדול באמת הוא המיקום. אפשר להשאיר את המכונית ולצאת ברגל לממילא, לעיר העתיקה ולכותל, וגם מדרחוב בן יהודה ומרכז ירושלים קרובים. עם ילדים, העובדה שלא צריך להיכנס לרכב בכל פעם שרוצים לעשות משהו הופכת את החיים להרבה יותר פשוטים.
גם החדרים מכוונים בחלקם למשפחות. לצד חדרי הסטנדרט יש חדרי גן, חדרים מרווחים יותר למשפחות, סוויטות מול חומות העיר העתיקה ואפילו קומפלקס של 11 חדרים עם לובי פרטי, שמתאים למשפחה מורחבת או לקבוצה שמגיעה יחד.
ויש גם פטיו. אחת הפינות הכי מוצלחות במקום היא הפטיו הירושלמי. חצר פנימית שקטה, נעימה ומלאת אווירה שאפשר לשבת בה עם משהו לאכול או לשתות. היא משמשת גם לאירועים של עד 100 משתתפים, אבל בערב שקט היא מרגישה יותר כמו חצר קטנה באיזו מדינה ים תיכונית נטולת מלחמות ושיגועים רעים.
הערך המוסף בארוחת הבוקר
בבוקר מחכה ארוחת בוקר ישראלית עשירה, מה שנקרא, שהערך המוסף שלה הוא מה שנמצא מול העיניים - כלומר, הנוף היפה לנצח של חומות ירושלים. קפה, מאפים טריים וחומות העיר העתיקה הם שילוב שקשה מאוד לקלקל.
ועכשיו מגיע כנראה הטיימינג הכי טוב להגיע. ירושלים של סוף ספטמבר ותחילת הסתיו היא יעד מצוין לחופשה קצרה. בערבים כבר אין את החום המעיק של הקיץ, האוויר קריר וכמעט אירופי, אבל עדיין לא מספיק קר כדי לפגוש את החורף הירושלמי האמיתי.
לא מדובר בריזורט שמגיעים אליו כדי לא לצאת מהמלון. בית שמואל עובד טוב בגלל הנועם הצנוע שלו, והוא מחודש ומשפחתי ועם מיקום ונוף שקשה להתחרות בו ומתחבר בשתי שניות לאווירה שהיא הכי ירושלים.
הכותב היה אורח של מלון בית שמואל
