ירושלים ממשיכה לבסס את מעמדה כאחד מיעדי התיירות הבולטים בעולם. בדירוג World's Best Awards 2026 של מגזין התיירות האמריקני טרוול אנד לז'ר (Travel + Leisure), דורגה בירת ישראל במקום השביעי ברשימת הערים הטובות בעולם ובמקום הראשון באזור המזרח התיכון ואפריקה.
הדירוג מבוסס על יותר מ-661 אלף הצבעות של קוראי המגזין, שבחנו ערים ברחבי העולם לפי מגוון פרמטרים, בהם האטרקציות, התרבות, הקולינריה, המלונות, האווירה וחוויית הביקור הכוללת.
עבור ירושלים מדובר בהישג מרשים במיוחד: היא הקדימה שורה של יעדים מבוקשים, בהם טוקיו, פירנצה, סיאול, פראג, קייפטאון, זלצבורג וקרקוב, וזכתה לציון 91.11. בנוסף, היא הוכתרה כעיר מספר 1 באזור אפריקה והמזרח התיכון.
בראש הדירוג העולמי ניצבת השנה העיר סן מיגל דה איינדה שבמקסיקו, הידועה בארכיטקטורה הקולוניאלית הצבעונית שלה, בסצנת האוכל התוססת ובחנויות הבוטיק הייחודיות. אחריה דורגו קיוטו ביפן, הוי אן (וייטנאם), צ'יאנג מאי (תאילנד) ו-ואחאקה (מקסיקו).
עורכי Travel + Leisure ציינו כי הזוכים השנה משקפים את מה שמטיילים מחפשים יותר מכל: שירות יוצא דופן, חוויות אותנטיות, מלונות איכותיים, סצנת אוכל עשירה ואטרקציות שמצליחות לגרום למבקרים לחזור שוב ושוב.
הדירוג השנתי של המגזין, שנערך זו השנה ה-31, נחשב לאחד המשפיעים בעולם התיירות, והוא כולל גם קטגוריות של מלונות, איים, חברות תעופה, הפלגות ומפעילי טיולים. עבור ירושלים, ההישג מגיע בתקופה שבה ענף התיירות הישראלי פועל להשיב את המבקרים מחו"ל, והוא עשוי להוות חיזוק משמעותי לתדמיתה של העיר כיעד תיירות בינלאומי מוביל.
עשר הערים הטובות בעולם לשנת 2026
סן מיגל דה איינדה (מקסיקו)
קיוטו (יפן)
צ'יאנג מאי (תאילנד)
הוי אן (וייטנאם)
ואחאקה (מקסיקו)
בנגקוק (תאילנד)
ירושלים (ישראל)
סיאם ריפ (קמבודיה)
מקסיקו סיטי (מקסיקו)
טוקיו (יפן)
