בנסיבות מסוימות, לא ממש פשוט לקבל החזר כספי מגופים גדולים. הם יעשו הכל כדי לייאש אתכם, אבל מצד שני - יש נסיבות שבהן הכל מסתדר מעולה. קחו למשל חברות תעופה: ניסיון לקבל מהן החזר כספי עבור טיסה שלא נוצלה, יהיה עניין די מסובך. אבל אחת מאותן נסיבות מיוחדות שבהן ייתכן שתוכלו לקבל החזר כספי עבור המצב הזה היא אם תמותו. כלומר, לא ממש אתם תקבלו את ההחזר אלא בני המשפחה שלכם. אז האם החזר של 50 דולר הוא משהו ששווה למות למענו?
זה בדיוק היה הקונספט שהנחה משפיען רשת שניסה ליישם תוכנית נועזת לקבל החזר כספי מחברת התעופה שלו, לאחר שלא הצליח להגיע לטיסה שלו. מחיר כרטיס הטיסה שהזמין היה 50 דולר.
המשפיען, מקס פוש בן 30 מבריטניה, הסביר בסרטון שהעלה ליוטיוב כיצד הזמין טיסה מלונדון חודשיים קודם לכן (עורכי דינו יעצו לו שלא לנקוב בשמה של חברת התעופה), אך בסופו של דבר לא הצליח להגיע אליה. לאחר שביקש החזר כספי, חברת התעופה סירבה. בדיוק כפי שחברות תעופה נוהגות לעשות.
צפו בסרטון שהעלה מקס ליוטיוב
מתכנן את "מותו"
פוש, שמתאר את עצמו כ"קטנוני להפליא", החליט לנסות להחזיר את הכסף בדרך אחרת. הוא גילה שלפחות בבריטניה, חברות תעופה יציעו החזרים כספיים רק אם מישהו מת. "אז הייתי צריך למות. לכן נסעתי למדינה אחרת, ערכתי את הלוויה שלי, והוכרזתי כמת באופן חוקי - הכל כדי להחזיר 37.28 ליש"ט (כ-50 דולר) מחברות התעופה הגדולות והרעות".
הסרטון מציג את הדרכים שבהן הוא מנסה להבין כיצד יוכל לעקוף את סעיף המוות. כך למשל, הוא שקל לעצור פעימות את ליבו לכמה שניות, כך שטכנית הוא יוכרז כמת. לאחר מכן הוא שקל לשנות את שמו לשם של מישהו שממש עומד למות. ואז הוא עלה על רעיון: על-פי תנאי השימוש של חברת התעופה, כל מה שהוא צריך זו תעודת פטירה. וכל מה שנותר לו הוא למצוא מקום שיהיה מוכן להכריז עליו כמת. מסתבר שגם האתגר הזה לא פשוט.
הנסיכה שעזרה
לאחר שיצר קשר עם שגרירויות וקונסוליות של מדינות רבות, פוש קיבל לבסוף תגובה מנסיכות סבורגה (Seborga) הזעירה, ששוכנת בשטח של 14 קמ"ר במחוז ליגוריה שבאיטליה. הנסיכות אמנם עצמאית כבר יותר מאלף שנים, אבל באופן רשמי היא אינה מוכרת על ידי אף מדינה זרה. עם זאת, יש לה דגל, מטבע ואפילו משפחת מלוכה. פוש פנה עם בקשתו לנסיכות, ו"ניגן" על העובדה שגם סבורגה נלחמת מול כוחות גדולים על הכרה בעצמאותה. וכך, הסכימו בסבורגה לחתום לו על תעודת פטירה - למרות שהוא עדיין חי ונושם. נציג מטעם סבורגה אישר בהצהרה למגזין "פיפל" כי הנסיכה מנגאטו אכן נפגשה עם פוש והראתה לו את הנסיכות. אך הם הבהירו כי "באשר לעניין תעודת הפטירה, השתתפנו ברעיון של מקס פוש ושיתפנו פעולה איתו ועם צוותו למטרות תוכן בידורי בלבד".
ויש גם הלוויה מזויפת
כדי לשפר את האותנטיות של "מותו", פוש גם ארגן את ההלוויה שלו, שבה היה מי שנשא הספד והיו גם שלושה "מתאבלים" בשכר. ולאחר שהכל הסתיים, הוא שלח עותק של תעודת הפטירה שלו לחברת התעופה. לדבריו, הוא קיבל תשובה כ-5 ימים לאחר מכן. הם כנראה היו מרוצים מהדיווח על מותו והיו מוכנים לשלוח לו החזר כספי. מה שכן, הם היו צריכים את פרטי חשבון הבנק שלו.
זה היה הרגע שבו פוש התייעץ שוב עם עורך דינו לגבי כל ההרפתקה. וזה גם הרגע שבו כל התוכנית הגדולה והיפה החלה לקרוס. עורך דינו אמר שלמרות שטכנית אמנם לא מדובר בהונאה (מכיוון שהוא לא התחזה למישהו אחר, ולא השתמש בתעודת הפטירה למטרות רווח זדוני), הרי שקבלת הכסף תסווג כהונאה על פי החוק הבריטי. עורך הדין אמר לו: "בדרך כלל אני מרשה לך (לבצע תעלולים מסוג זה), אבל הפעם אני באמת חייב לשים רגל על הברקס."
בקיצור, אל תנסו את זה בבית.