בשנת 2004 נרשם גידול של כ 7% במספר הטסים לחו"ל לעומת השנה שעברה, זאת לאחר שנתיים של האטה בנסיעות לחו"ל.
רונן קרסו, סמנכ"ל השיווק של איסתא ליינס מוסר, כי היעדים החמים השנה היו סיני, שחזרה למפה עד לפיגועים שהיו בסוכות, ארה"ב ומדינות שאינן בגוש היורו כמו טורקיה ומדינות מזרח אירופאיות כמו קרואטיה, הונגריה וצ'כיה. גם תאילנד היתה השנה יעד חם, לאחר שבשנה שעברה רבים נמנעו להגיע לשם בגלל מגפת הסארס שהשתוללה במזרח.
קרסו מוסיף, כי שערו הגבוה של היורו הרתיע ישראלים רבים, שהרבו לנסוע עד אז לאירופה באופן שגרתי וגם יוון כיעד נופש נפגעה ממגמה זו. הרגלי הנסיעה של הישראלי הממוצע לא השתנו ורוב הנסיעות הן לתקופה קצרה, לנופשונים של 3-7 ימים או לטיולים בני 8-14 יום לארה"ב ולמזרח.
כמו כן, לראשונה משנת 2000 חזרו לבקר בארץ תיירים רבים (בעיקר יהודים מצרפת) ובחודש אוגוסט בתי המלון בקו החוף (בת ים, תל אביב, הרצליה, נתניה, חיפה) היו בתפוסה מלאה.
לאן נסעו הישראלים בשנת 2004?
20.12.2004 / 13:13
