מטוס נוסעים של חברת התעופה האיראנית "Sepehran Airlines", נאלץ לשוב אמש (שני) לנמל התעופה במשהד ולבצע נחיתת חירום, לאחר שהתגלתה בו תקלה, זמן קצר לאחר ההמראה. המטוס, מדגם בואינג 737, היה בדרכו ממשהד לכרמאנשאה שבמערב איראן.
לפי סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"א, האירוע התרחש בסביבות השעה 17:30. חסן ג'עפרי, מנהל יחסי הציבור של רשות שדות התעופה במחוז ח'וראסאן רזאווי, מסר כי הטייס דיווח על בעיה אפשרית במנוע, הכריז על מצב חירום וביקש לשוב לנמל התעופה הבינלאומי שהיד האשמי-נג'אד במשהד.
המטוס נחת בשלום, וכל הנוסעים ואנשי הצוות יצאו ללא פגע. לפי דיווחים באיראן, אחד המסלולים בנמל התעופה נסגר זמנית בעקבות האירוע.
یک ساعت پیش این ویدیو رسید دستم.
— ?شیرین رستگارپور (@ShirinRtp) September 15, 2026
وحشت در پرواز کرمانشاه-مشهد
سینمای وحشت هالیوود برای ما خاطره است.
لعنت به شما pic.twitter.com/9Llw3LEAec
בדיווחים הראשוניים נטען כי אחד מצמיגי המטוס התפוצץ במהלך ההמראה, וכי ייתכן שחלקים ממנו פגעו במנוע. ואולם, ג'עפרי הבהיר בהמשך כי הצמיג לא התפוצץ, אלא שחלק מהמעטפת החיצונית שלו ניתק בזמן ההמראה. לדבריו, הסיבה המדויקת לתקלה והאפשרות שנגרם נזק למנוע נבדקות בידי מומחי רשות התעופה האזרחית באיראן. נכון לעכשיו לא פורסמו מסקנות רשמיות של הבדיקה.
במקביל, כמה כלי תקשורת באיראן פרסמו תיעוד שבו נשמעות צעקות ותפילות של נוסעים בתוך מטוס, וייחסו אותו לאירוע. עם זאת, הסרטון הופץ ללא פרטים המאפשרים לקבוע מי צילם אותו ומתי.
חברת ספאהראן ורשות התעופה האזרחית האיראנית טרם פרסמו הודעה מפורטת על נסיבות האירוע.
