תאילנד קיצרה רשמית את תקופת השהייה המותרת לישראלים הנכנסים למדינה ללא ויזה: החל מה-15 בספטמבר 2026 יוכלו בעלי דרכון ישראלי להיכנס לממלכה לצורכי תיירות ולשהות בה עד 30 יום בלבד, במקום 60 יום כיום.
זאת, לאחר שהתקנות החדשות של משרד הפנים התאילנדי פורסמו אתמול (שני) ברשומות הממשלתיות, הגאזט המלכותי (Royal Gazette), ובכך הושלם המהלך שעליו החליטה ממשלת תאילנד מוקדם יותר השנה. התקנות נכנסות לתוקף 15 ימים לאחר פרסומן.
ישראל נכללת במפורש ברשימת 60 המדינות והטריטוריות שאזרחיהן ימשיכו ליהנות מפטור מוויזה, אך לתקופה מקוצרת של 30 יום. ברשימה נכללות בין היתר גם ארצות הברית, בריטניה, קנדה, אוסטרליה, רוב מדינות אירופה, יפן, הודו ואיחוד האמירויות.
המשמעות המעשית היא שישראלים שייכנסו לתאילנד עד 14 בספטמבר עדיין יוכלו לקבל אישור שהייה של עד 60 יום, בהתאם להסדר הקיים. תקופת השהייה של מי שכבר נכנס למדינה לא תקוצר בדיעבד, והוא יוכל להישאר עד למועד שנרשם בדרכונו בעת הכניסה.
רוצים להישאר יותר מחודש? זה עדיין אפשרי
מי שייכנס לתאילנד מ-15 בספטמבר ואילך יקבל פטור מוויזה ל-30 יום. לאחר מכן ניתן יהיה להגיש לרשות ההגירה בקשה להארכה חד-פעמית של עד 30 ימים נוספים, אולם ההארכה אינה אוטומטית ותינתן לפי שיקול דעתם של פקידי ההגירה. ישראלים המתכננים מראש שהייה ארוכה יותר יידרשו לשקול הוצאת אשרת תייר מתאימה לפני הנסיעה.
התקנות גם מחזירות את ההגבלה על כניסה לתאילנד דרך מעברי גבול יבשתיים: תיירים המשתמשים בפטור מוויזה יורשו בדרך כלל להיכנס בדרך זו לא יותר מפעמיים בשנה קלנדרית. ההגבלה אינה חלה באופן גורף על כניסות דרך נמלי התעופה, אולם הרשויות כבר הידקו את הבדיקות של זרים המבצעים יציאות וכניסות חוזרות כדי להאריך בפועל את שהייתם במדינה.
ממשלת תאילנד הסבירה כי המהלך נועד למנוע ניצול לרעה של הפטור מוויזה, עבודה בלתי חוקית, שהייה ממושכת במסווה של תיירות ופעילות עבריינית של זרים. הרשויות הדגישו כי השינוי אינו מכוון נגד אזרחי מדינה מסוימת. במקביל צפוי להתהדק השימוש בכרטיס הכניסה הדיגיטלי, TDAC, לצורך הצלבת נתונים ובדיקת היסטוריית הכניסות והיציאות של המבקרים.
