וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עיר בלב האוקיינוס: התוכנית לבנות ספינה שתאכלס 80 אלף איש

עודכן לאחרונה: 3.6.2026 / 18:04

פארק מים, אצטדיון ענק, מוזיאונים, בתי ספר, מרכזי קניות ואלפי דירות - מיזם שאפתני מבקש להקים עיר צפה באורך של יותר מקילומטר שתשוט סביב העולם ותשמש בית קבוע לעשרות אלפי בני אדם. כעת נותר רק לגייס יותר מ-16 מיליארד דולר כדי להפוך את החלום למציאות

הדמיה של ספינת החירות Freedom Ship. freedomship.com, אתר רשמי
העלות המשוערת: יותר מ-16 מיליארד דולר. ספינת החירות/אתר רשמי, freedomship.com

תוכניות שאפתניות מבקשות להחיות מיזם ותיק משנות ה-90: ספינת ענק באורך של יותר מקילומטר, שתפעל באמצעות אנרגיה גרעינית ותשמש כעיר צפה קבועה עם אצטדיון, מוזיאונים, פארק מים, בתי ספר ואלפי דירות. העלות המשוערת: יותר מ-16 מיליארד דולר.

רעיון שנראה כאילו נלקח מסרט מדע בדיוני עשוי להפוך בשנים הקרובות למציאות: יוזמה חדשה מבקשת להקים את "ספינת החירות" (Freedom Ship) - עיר צפה עצומה שתשוט ברחבי העולם ותוכל לאכלס כ-80 אלף בני אדם, מספר גדול פי כמה מקיבולתן של אוניות הקרוזים הגדולות ביותר הפועלות כיום.

החזון לספינה הענקית קיים כבר מאז שנות ה-90, אך בשנים האחרונות זכה לדחיפה מחודשת בהובלת רוג'ר גוץ', מנכ"ל חברת Freedom Cruise Line. לדבריו, המיזם אפשרי מבחינה הנדסית, אך עדיין זקוק למימון משמעותי כדי לצאת לדרך.

החזון לספינה הענקית קיים כבר מאז שנות ה-90/אתר רשמי, freedomship.com

אם אכן תיבנה, הספינה תהיה גדולה בהרבה מכל אוניית נופש קיימת. לשם השוואה, אוניית הדגל Icon of the Seas של רויאל קריביאן מסוגלת לארח כ-7,600 נוסעים בלבד, לצד כ-2,350 אנשי צוות.

לפי התוכניות, העיר הצפה תוכל להכיל כ-50 אלף תושבי קבע, 10,000 תיירים ועוד כ-20 אלף אנשי צוות שיתפעלו את המתקנים והשירותים השונים. עלות הפרויקט מוערכת בכ-16.2 מיליארד דולר.

בחברה מדגישים כי לא מדובר באוניית קרוז רגילה. לדבריהם, המטרה היא ליצור "עיר ימית ניידת וקבועה", שבה אנשים יחיו את חייהם באופן מלא לאורך שנים. הספינה לא תפעל על פי מסלולי הפלגה קבועים או יעדי תיירות, אלא תקיף את כדור הארץ באופן רציף ותספק לתושביה סביבת חיים עצמאית.

"המטרה היא ליצור "עיר ימית ניידת וקבועה"/אתר רשמי, freedomship.com
העיר הצפה תוכל להכיל כ-50 אלף תושבי קבע, 10,000 תיירים ועוד כ-20 אלף אנשי צוות/אתר רשמי, freedomship.com
הספינה תהיה גדולה בהרבה מכל אוניית נופש קיימת. הבריכה המתוכננת/אתר רשמי, freedomship.com

מערכת תחבורה פנימית עתידנית

כמו בכל עיר מודרנית, גם כאן מתוכננים בתי ספר, מוסדות אקדמיים, חנויות, בנקים, מסעדות, מועדוני לילה ומרכזי קניות. בין האטרקציות המתוכננות: פארק מים גדול, אצטדיון ספורט עם 15 אלף מושבים, מרכז כנסים, אולם מופעים, שני מוזיאונים ופארקים ירוקים רבים.

אחד המאפיינים הבולטים בתכנון הוא מערכת תחבורה פנימית עתידנית, בדמות רכבת קלה או חשמלית, שתאפשר לנוע בקלות בין חלקי הספינה השונים. בנוסף, יוקם מתחם אוכל דו-קומתי ענק שיציע מגוון רחב של מטבחים וסגנונות קולינריים.

המעצבים ביקשו להימנע ממראה תעשייתי ומסיבי. "רצינו שהמבנה יהיה נעים לעין ולא ייראה כמקשה אחת", הסביר גוץ'. "השקענו רבות ביצירת שבילים פתוחים ושטחים ירוקים שיאפשרו תחושת מרחב ואוויר".

"רצינו שהמבנה יהיה נעים לעין"/אתר רשמי, freedomship.com

העיר הצפה תשלים הקפה של כדור הארץ אחת לשנתיים או שלוש

הספינה, שאמורה לפעול באמצעות אנרגיה גרעינית, תהיה גדולה מדי עבור כל נמל קיים בעולם. לכן היא צפויה לשהות רוב הזמן במים בינלאומיים, בעוד הנוסעים והתושבים יגיעו אליה באמצעות מעבורות ומסוקים. על הגג מתוכננים שמונה מנחתי מסוקים.

לפי ההערכות, העיר הצפה תשלים הקפה של כדור הארץ אחת לשנתיים או שלוש.

הרעיון המקורי נהגה בשנות ה-90 על ידי המהנדס נורמן ניקסון, אולם לאחר מותו בשנת 2012 הוקפא הפרויקט. כעת מנסים יזמיו החדשים להחזיר אותו לחיים.

על פי התכנון, בניית הספינה עשויה להימשך עד ארבע שנים. גוץ' אף טוען כי ניתן יהיה לאכלס את התושבים הראשונים עוד לפני השלמת כל העבודות. עם זאת, נכון לעכשיו, השלב הקריטי ביותר נותר גיוס ההון הנדרש כדי להפוך את החזון השאפתני למציאות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully