דייל של חברת התעופה האמירתית אמירייטס (Emirates) מוחזק במעצר בדובאי, לאחר ששיתף תמונה בקבוצת וואטסאפ פרטית, כך לפי דיווחים שפורסמו השבוע.
הדייל נעצר לאחר שצילם עשן שעלה בעקבות יירוט רחפן במהלך מתקפה איראנית על העיר בחודש שעבר, ושיתף את התמונה עם חברים. לפי גורמים המעורים בפרשה, מדובר באחד משני אנשי צוות לפחות שנעצרו בשל שיתוף תיעוד של התקיפות - גם במסגרת פרטית.
לפי "Detained in Dubai", ארגון המספק סיוע משפטי לזרים במדינה, משטרת דובאי השתמשה באמצעי ניטור מתקדמים כדי לאתר את מקור התמונה. הדייל שהה בדירתו שסופקה על ידי החברה, כאשר הרגיש את הבניין רועד. לאחר שהבחין בעשן מחוץ לחלון, צילם את המתרחש ושלח את התמונה לקבוצת וואטסאפ פרטית. בהמשך, כך נטען, יחידה ייעודית לפשיעה אלקטרונית פתחה בחקירה טכנולוגית, זיהתה את החשבון - ולבסוף זימנה את הדייל לתחנת המשטרה, שם נעצר.
חוקים נוקשים - גם לתיירים
ב-2021 החלה דובאי לאכוף חוקים מחמירים בתחום פשיעת הסייבר, האוסרים פרסום או שיתוף של תמונות העלולות לפגוע בביטחון המדינה, במוניטין שלה או ב"אחדות הלאומית". המקרה התרחש, לפי הדיווחים, עוד לפני שהרשויות פרסמו אזהרות רשמיות לתושבים ולמבקרים שלא לצלם או לשתף תיעוד של מתקפות.
בתקרית נפרדת, דייל בריטי שעבד עבור חברת הבת של אמירייטס - פליי דובאי - נעצר לאחר ששיתף סרטון של פגיעת רחפן סמוך לשדה התעופה הבינלאומי בדובאי. האירוע התרחש ב-7 במרץ, בעיצומה של המלחמה עם איראן, כאשר רחפן הצליח לחדור את מערכות ההגנה ולהתפוצץ סמוך לטרמינל 3 - מרכז הפעילות של אמירייטס. לפי דיווחים, גם מטוסים נפגעו מהפיצוץ, בהם איירבוס A380 של אמירייטס ומטוס של סעודיה.
הדייל הבריטי שוחרר לבסוף בעקבות התערבות דיפלומטית וגורש לבריטניה, אך גורלו של הדייל מאמירייטס עדיין לא הוכרע.
