וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קצת בשורות טובות מהצפון: עלייה חדה במפלס הכינרת

עודכן לאחרונה: 22.3.2026 / 13:31

מפלס האגם עולה אחרי חודשים של בצורת, והנחלים התמלאו בזרימות עוצמתיות ערב הגשמים בסוף השבוע. הטבע, החקלאות והתיירות מקווים לעונת אביב רוויית מים

סכר מלחה, תעלת הירדן המערבית. מרץ 2026/צילום: גיא קולר, רשות ניקוז ונחלים כינרת

על פי מדידות רשות המים היום (ראשון) נרשמה עליה של 8 ס"מ במפלס הכנרת בסוף השבוע האחרון, והמפלס עומד כעת על 212.92-. זוהי עלייה של 53 ס"מ מנקודת המינימום שנרשמה בדצמבר. המפלס גבוה ב-8 ס"מ מהקו האדום התחתון, וחסרים 4.12 מ' לקו האדום העליון.

הירדן ההררי זורם, 22.3.26/דוד אינגברג, רשות ניקוז ונחלים כינרת

כמו כן, נהנה האגם הלאומי מהזרימה המוגברת בנחלי אגן ההיקוות של הכנרת, שימשיכו לתרום לעלייה במפלס גם בימים הקרובים. הספיקה בנהר הירדן נמדדה היום על 40 מק/שנ'.

אושרי ילוז מהנדס רשות ניקוז ונחלים כינרת: "לאחר שחזינו במראות עגומים בנחלי הגליל העליון עקב שנת הבצורת הקשה שפקדה אותנו אשתקד, ועונת החורף הנוכחית שנחתמה אף היא עם גשמים מועטים באזורינו, דווקא עונת האביב נפתחה עם מערכת גשם עוצמתית. אנו נרגשים לראות שוב, לאחר כל כך הרבה זמן, את הגליל מתמלא בזרימות חזקות בנחלים, בסכרים ובמפלים, וכן מקווים למערכות גשם נוספות שייטיבו עם הטבע, החקלאות והתיירות".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully