וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תוך כדי אזעקות: שוטרים תפסו שודדי עתיקות "על חם" ונכנסו איתם למיגונית

עודכן לאחרונה: 17.3.2026 / 15:12

מפקחי רשות העתיקות ולוחמי מג"ב תפסו שני חשודים שחפרו באופן בלתי חוקי באתר העתיקות חורבת חרמש ליד מחלף אליקים. בזמן שהובלו לחקירה נשמעה אזעקה נוספת - והכוח, יחד עם החשודים ואזרחים נוספים, נאלץ להסתתר במיגונית עד חלוף הסכנה

מפקח רשות העתיקות ניר דיסטלפלד, מספר על תפסית שודדי עתיקות בחורבת חרמש/צילום: איתן קליין, רשות העתיקות

מפקחי רשות העתיקות ולוחמי מג"ב מצאו את עצמם במיגונית
לצד חשודים שתפסו "על חם" בעת שוד עתיקות

תוך כדי אזעקות ויירוטים: שודדי עתיקות נתפסו "על חם" במהלך חפירה בלתי חוקית באתר העתיקות חורבת חרמש שליד מחלף אליקים בצפון. במהלך ההובלה לתחנת המשטרה נאלצו מפקחי היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות ולוחמי זרוע היישובים במג"ב חוף, לעצור ולשהות עם החשודים במרחב מוגן, כשברקע אזעקות ויירוטים.

האירוע התחיל כאשר התקבלה ביחידה למניעת שוד של רשות העתיקות בצפון אינדיקציה להמצאות שודדי עתיקות באתר העתיקות חורבת חרמש הסמוך למחלף אליקים - אתר בו נחשפו בעבר שרידי יישוב מהתקופות הרומית והביזנטית (המאה ה-1 - ראשית המאה ה-7 לסה"נ). עם הגעתו של הכוח, שכלל את מפקח היחידה למניעת שוד עתיקות, פקח רשות הטבע והגנים וסייר ביטחון של המועצה האזורית מגידו, זוהו שני החשודים בעיצומה של חפירה בלתי חוקית באתר הקדום. זאת, בתוך בור בעומק של כ-2 מטר, בסמוך לשרידי מתקן חקלאי קדום, אשר שימש, ככל הנראה, כבית בד לייצור שמן. במהלך החפירה נפגעו שכבות עתיקות ונותצו כלי חרס קדומים.

לאחר תפיסת החשודים הוזעקו למקום כוחות זרוע היישובים במג"ב חוף, שסייעו בעיכוב החשודים ובהעברתם להמשך טיפול. האירוע התרחש על רקע אזעקות ויירוטים. בדרכם של מפקחי רשות העתיקות, השוטרים והחשודים לתחנת המשטרה, נשמעה אזעקה נוספת - והנוכחים נאלצו להיכנס למיגונית יחד עם אזרחים שהיו במקום. בתוך המרחב המוגן שהו כ-30 בני אדם - עד חלוף הסכנה.
החשודים נחקרו בתחנת משטרת זכרון יעקב, כלי החפירה נתפסו, והחקירה נמשכת.

הרס שגרמו השודדים באתר העתיקות חורבת חרמש/רשות העתיקות, איתן קליין
מפקח רשות העתיקות ניר דיסטלפלד ליד מיגונית בצפון. איתן קליין, רשות העתיקות
מפקח רשות העתיקות ניר דיסטלפלד, שעצר עם השודדים במיגונית ליד חורבת חרמש/רשות העתיקות, איתן קליין

שודדי עתיקות נתפסו גם בחוף הכרמל

במקרה נוסף שאירע באתר עתיקות באתר חורבת חדרים שבשמורת הטבע חרבת דרכמון בחוף הכרמל, נתפסו שני חשודים תושבי פורדיס "על חם" כשהם מחפשים עתיקות באמצעות גלאי מתכות. גם באירוע זה סייעו לוחמי זרוע היישובים במג"ב חוף ופקח רשות הטבע והגנים. החשודים נתפסו כשבידיהם ממצאים עתיקים שאך נבזזו מהאתר. הם עוכבו לחקירה, ותיק החקירה בגינם יועבר ללשכה המשפטית לבחינת הגשת כתב אישום.

ממצאים קדומים שאותרו עם החשודים בחורבת חדרים/רשות העתיקות, דוברות מג"ב
תפיסת שודדי עתיקות בחורבת חדרים/צילום: דוברות מג"ב
6. תפיסת החשודים בחורבת חדרים. צילום דוברות מגב/רשות העתיקות, איתן קליין
הציוד שבו השתמשו החשודים בחורבת חדרים/רשות העתיקות, דוברות מג"ב

לדברי ניר דיסטלפלד, מפקח היחידה למניעת שוד של רשות העתיקות בצפון, "למרבה האבסורד, גם בתקופות מתוחות כאלה, כאשר כוחות הביטחון והאזרחים מתמודדים עם איומים ביטחוניים, יש מי שמנסים לנצל את המצב ולחפש עתיקות לשם בצע כסף, תוך פגיעה באתרי המורשת של ישראל. פעילות היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות נמשכת באופן שוטף, גם בצל המלחמה, במטרה להגן על נכסי התרבות והעבר של הארץ ולא נאפשר פגיעה גם במצבים אלו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully