בודקי המכס במעבר רבין, בשיתוף השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות וביטחון המזון, סיכלו ניסיון הברחה של מספר יונים נדירות מגזע English Barb, הנחשב למין יקר ומבוקש בקרב מגדלים.
החשוד, תושב בית צפאפא במזרח ירושלים בשנות ה-20 לחייו, שב מנסיעתו לירדן וניסה לעבור עם כבודתו באולם הנוסעים במעבר רבין. בזכות ערנותם של בודקי המכס במעבר, סוכל ניסיון הברחה של מספר יונים נדירות אשר היו מלופפות בסרטי הדבקה בכנפיים ובמקורן בתוך המזוודה וזאת כדי למנוע את תזוזתן. תנאים אלו יצרו סיכון ממשי לחייהן ופגיעה חמורה ברווחתן. בודקי המכס חקרו את החשוד שטען כי הוא מגדל יונים בביתו וכי רכש אותן בירדן.
"היונים הוחזקו בתנאים קשים שסיכנו את חייהן"
במשרד החקלאות וביטחון המזון מדגישים כי הברחת בעלי חיים ללא פיקוח וטרינרי ורישיונות כנדרש מהווה סיכון ממשי לבריאות בעלי החיים, שכן הם עלולים לשאת עימם מחלות ונגיפים שעשויים לעבור לעופות משק ולפגוע בענף החקלאות. בנוסף, העברת בעלי חיים בדרך זו פוגע ברווחתם, ועומד בניגוד לחוק צער בעלי חיים. היונים נתפסו על ידי בודקי המכס והועברו לקבלת טיפול וטרינרי במתקן משרד החקלאות וביטחון המזון, אשר פתח בחקירת המקרה.
ד"ר תמיר גשן, מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות וביטחון המזון: "הכנסת בעלי חיים לישראל ללא פיקוח וטרינרי מסכנת את בעלי החיים ואת ענפי החקלאות. בעלי חיים המוכנסים ללא בדיקות ותעודות בריאות כנדרש עלולים לשאת מחלות ונגיפים מסוכנים, ובמקרה זה אף הוחזקו בתנאים קשים שסיכנו את חייהם. השירותים הווטרינריים במשרד ימשיכו לפעול להגנה על רווחת בעלי החיים ובריאות הציבור".
