וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תייר שגנב גולגולת מקתדרלה בווינה, החזיר אותה אחרי 60 שנה

עודכן לאחרונה: 4.11.2025 / 10:49

תייר גרמני שגנב גולגולת במהלך סיור בקטקומבות של קתדרלה בווינה לפני כ-60 שנה, החליט להחזירה ביחד עם מכתב התנצלות: "רציתי לסגור מעגל לפני סיום חיי", כתב

תייר שגנב גולגולת מכנסייה, החזירה אחרי 60 שנה. קתדרלת סנט סטפן בווינה, צילום מסך
"רציתי למצוא שלווה עם עצמי בסוף חיי, ולתקן מעשה שעשיתי". הגולגולת שהוחזרה/צילום מסך, קתדרלת סנט סטפן בווינה

עובדי קתדרלת סנט סטפן בווינה הופתעו לאחרונה לקבל חבילה מסתורית - ובתוכה גולגולת אנושית. לצידה נשלח מכתב מרגש מתייר גרמני מבוגר, שסיפר כי גנב את הגולגולת במהלך סיור מודרך בקטקומבות של הקתדרלה לפני כ-60 שנה, וכעת החליט להחזיר אותה.

פרנץ זהטנר, ארכיונאי הקתדרלה, סיפר לרשת BBC: "זה לא משהו שאתה מצפה לו - לפתוח חבילה ולגלות גולגולת. אבל לצד ההפתעה הייתה גם תחושה מרגשת, לראות שמישהו רוצה לתקן טעות שעשה בצעירותו".

בתוך המכתב כתב התייר: "רציתי למצוא שלווה עם עצמי בסוף חיי, ולתקן מעשה שעשיתי מתוך התלהבות צעירה". הגולגולת נשמרה על ידו בקפידה במשך כל השנים, במקום שהייתה יכולה להיזרק או ללכת לאיבוד.

קטקומבות הקתדרלה מכילות את שרידי כ-11 אלף בני אדם, רובם מווינאים מהמאה ה-18, אך גם חלקים ממשפחות נכבדות קבורים תחת הקתדרלה. עדיין לא ברור למי השתייכה הגולגולת הספציפית, אך לאחר שהוחזרה היא נקברה מחדש בכבוד.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully