וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"זה לא סם. זה חומר סיכה": דוגמנית נעצרה בשדה תעופה בגלל אבקה לבנה

3.9.2025 / 0:06

לנה מדיסון רק רצתה להעביר חופשה שקטה עם בן זוגה במקסיקו. אבל כשהרשויות גילו בקבוק אבקה לבנה בתיק שלה, הן עצרו הכול. הסבר קצר ותנועת יד אחת מביכה שינו את כל התמונה

סרטוני הרשת של לנה מדיסון/lanamadisondaily

מה הדבר האחרון שתרצו להסביר לפקח שדה תעופה במקסיקו, באמצע בידוק בטחוני? אם תשאלו את לנה מדיסון, התשובה היא כנראה: "זה לא סמים. זו אבקת סיכה מרוכזת. כן, קיים דבר כזה".

הדוגמנית בת ה־29 מניו יורק, שנמצאת בעיצומו של טיול עם בן זוגה וחברים נוספים, נעצרה באולם המכס של שדה התעופה במקסיקו סיטי - אחרי שצוות האבטחה הבחין בתיק שלה בבקבוק ובו אבקה לבנה חשודה.

"כמה מהם התקבצו מסביב, צילמו את זה מכל זווית וניסו להבין מה זה ולמה אנחנו מחזיקים בזה", סיפרה מדיסון בראיון ל־Jam Press, "הם נראו מבולבלים לגמרי".

מאחר שהיא לא דוברת ספרדית, בן זוגה נאלץ לשמש כמתורגמן מאולתר - כולל הדגמות גופניות.

"הקטע המצחיק היה כשבסוף הוא עשה תנועת עם האצבעות באוויר כדי להסביר למה זה משמש", היא נזכרת. "לא הייתה לי ברירה אלא לצחוק. בעיניי הם פשוט הגזימו. הייתי רגועה לגמרי, ידעתי שאין פה כלום".

בסופו של דבר הזוג עוכב למשך כחצי שעה, בזמן שהמאבטחים מנסים להבין אם מדובר בסם מסוכן, חומר נפץ או משהו אחר לא חוקי. רק לאחר הסברים מפורטים והמון גבות מורמות הם שוחררו. עם האבקה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הטיפול שמאריך את חייהם של חולי סרטן ריאה

בשיתוף העמותה הישראלית לסרטן ריאה

למדתי את הלקח - בפעם הבאה רק במזוודה

"זו בסך הכול אבקה מרוכזת שמכילה פוליאתילן - אותו חומר שנמצא גם בבועות סבון ובסליים", הסבירה לנה. "מערבבים את זה עם מים, וזה הופך לחומר סיכה. הרבה יותר קל לארוז ככה - ובקבוק אחד של אבקה מספיק ל־11 ליטר חומר סיכה".

בסופו של דבר, המאבטחים הבינו שמדובר בטעות מביכה - והשאירו את הבקבוק ברשותה.

"אחרי הרבה דיונים - וכשהבינו שאנחנו לא פושעים - הם נתנו לנו לשמור על זה", אמרה. "אבל למדתי את הלקח. בפעם הבאה אני אורזת את זה רק במזוודה שנשלחת לבטן המטוס."

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully