רשת מלונות פתאל הודיעה היום (ראשון) על פתיחתו של מלון נוצ'ה בירושלים בהשקעה של כ-150 מיליון שקלים - מלון בוטיק למבוגרים בלבד (16+) - מקולקציית Fattal Colors. המלון ממוקם ברחוב בן סירא, סמוך לגן העצמאות, בקרבת מדרחוב בן יהודה, כיכר ציון, ממילא, העיר העתיקה ושוק מחנה יהודה.
המלון שואב השראה מדמותה של נוצ'ה, אימם של בני משפחת גבסו, היזמים האחראים על הקמת המלון. נוצ'ה, ילידת טריפולי הקולוניאליסטית, שספגה את תרבויות המזרח והמערב שיצרו יחד אישיות ייחודית ומסעירה. מהצד האחד, הצבעוניות האוריינטלית של צפון אפריקה על הריחות, הטעמים והצלילים שגורמים לחושים להסתחרר וללב להתרגש ומהצד השני, הדומיננטיות האיטלקית והאלגנטיות הקלאסית שיצרו את העידון האירופי.
גדולתה של נוצ'ה הייתה להשכיל לשלב בין התרבויות השונות שחיו בתוכה בהרמוניה מושלמת. בדומה לרוחה, גם המלון מהדס בקלילות בין אלגנטיות מודרנית לבין הקסם העתיק של ירושלים, בין סמטאות האבן ההיסטוריות לבין הדופק הפועם של העיר החדשה ויוצר פילוסופיית אירוח חדשה דרך שילוב קטבים מנוגדים היוצרים סימפוניה מעוררת התרגשות.
יש גם סוויטה מפוארת
נוצ'ה מציע 86 חדרים מעוצבים בקפידה (שמחולקים למספר קטגוריות בהן סוויטה מפוארת), המשלבים בין אדריכלות ירושלמית מסורתית לבין עיצוב מודרני עכשווי ונקי. כמו כן, במלון יהיו חדר כושר, לובי מעוצב, חדר טיפולים ומסעדת שף. בנוסף, יוכלו האורחים להצטרף לסיורים מודרכים ייחודיים ברחבי העיר, כולל סיורים במוזיאון הסובלנות, שוק מחנה יהודה, שדרות ממילא והעיר העתיקה.
את מלון נוצ'ה תכנן משרד האדריכלים פייגין ועל עיצוב הפנים אחראי משרד ARA מלונדון, שילוב שהעניק למלון את המראה הייחודי והאלגנטי שלו.
אחת האטרקציות המרכזיות של המלון היא ה-ROOFTOP, שמלבד הנוף הפנורמי לעיר הנשקף ממנו, מציע גם בריכת שחייה, אזור ישיבה, מוזיקת אווירה וגולת הכותרת: בר "נוצ'ה ROOFTOP" - בר ירושלמי המגיש מקוקטיילים לצד מגוון טאפסים. הבר מבית היוצר "פיקוק" של אורן דויטש ויונתן שוויקי, והאוכל היישר ממטבחה של "ZAHARA" - מסעדת המלון שתיפתח בהמשך. הבר פתוח בשעות הערב לאורחי המלון ולאורחים מבחוץ.
מסעדה עם טוויסט אורבני
מסעדת השף החדשה "ZAHARA", שתיפתח במהלך החודש הקרוב, היא האחות הקטנה של מסעדת "אנג'ליקה" הירושלמית, הפועלת כבר 16 שנה וידועה כמוסד קולינרי ותיק ומשובח. השף רועי אחדות מציע מטבח ים תיכוני עילי אך נדיב, המשלב טכניקות צרפתיות קלאסיות עם השפעות אסייתיות וטעמים מרחבי העולם. המטבח הכשר והעונתי מציע תפריט מגוון של דגים, בשר, ירקות ומנות המתחלפות בהתאם לעונה, כולן מבוססות על חומרי גלם טריים ומקומיים.
במסעדה משחררים את הסדר המסורתי של "ראשונה-עיקרית-קינוח" לטובת חוויית- Sharing is caring - שולחן שמח עם מנות לחלוקה, קצב דינמי, שמחה ואוכל מצוין. לב המסעדה הוא המטבח הפתוח הגלוי לעיני הסועדים, המייצר חיבור בלתי אמצעי בין האוכל לבין האנשים שמכינים אותו.
כמה יעלה? באתר פתאל לא הצלחנו למצוא מחירים ללילה, אבל באתר בוקינג מצאנו חדר "קומפורט" לזוג ללילה באמצע שבוע בספטמבר ב-1,250 שקל, כולל ארוחת בוקר. לילה בסופש בחדר "אקזקיוטיב בלקוני" יעלה 1,940 שקל לזוג.