וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחצית מהישראלים משנים את יעדי הטיסה לחו"ל בגלל האנטישמיות

עודכן לאחרונה: 5.8.2025 / 11:12

המכון הישראלי לדמוקרטיה בסקר חדש: 56.4 אחוזים מהישראלים מושפעים מהתגברות האנטישמיות בעולם ומשנים את תכניות הנסיעה לחו"ל. הציבור חלוק בשאלת מדיניות ישראל בעזה וביחס למחויבות כלפי הדרוזים בסוריה

תנועת נוסעים בנתב"ג לאחר הפסקת האש, 25 ביוני 2025/ראובן קסטרו

סקר מדד הקול הישראלי של המכון הישראלי לדמוקרטיה לחודש יולי מצביע על כך שרוב הציבור מושפע מהתגברות הדיווחים על אנטישמיות והתנכלויות לישראלים בחו"ל. בנוסף, הסקר בחן עמדות לגבי אופן הפעולה של ישראל במסגרת הלחימה בעזה, ולגבי המחויבות כלפי העדה הדרוזית בסוריה - על רקע האירועים בגבול הצפון.

56.4 אחוזים מהציבור הישראלי השיבו שהדיווחים על אנטישמיות משפיעים על החלטותיהם בנוגע לנסיעות לחו"ל. 38.2 אחוזים אמרו שהדבר משפיע על בחירת יעד הטיסה, ו-18.2 אחוזים ציינו שלא יטוסו כלל בתקופה הקרובה. לעומתם, 16.7 אחוזים אמרו שהדיווחים אינם משפיעים עליהם, ו-24 אחוזים לא תכננו לנסוע מלכתחילה. בקרב היהודים שמתכוונים לנסוע לחו"ל, השיעור של מי שמושפעים מהאירועים עולה ל-76 אחוזים.

18.2 אחוזים מהישראלים ציינו שלא יטוסו כלל בתקופה הקרובה. נתב"ג/ShutterStock

ומה לגבי המחויבות של ישראל כלפי הדרוזים בסוריה?

בנוגע להתנהלות ישראל בעזה, הסקר שאל האם ישראל פועלת במגבלות אילוצי הלחימה אך עושה מאמצים ניכרים להימנע מגרימת סבל מיותר לפלסטינים. 78.1 אחוזים מהיהודים סבורים שכן - לעומת 22.5 אחוזים בלבד מהערבים, שם נרשמה מגמה הפוכה.

הסקר גם בחן עמדות לגבי המחויבות של ישראל כלפי הדרוזים בסוריה, על רקע מה שמכונה "ברית הדמים" בין העדה הדרוזית למדינת ישראל. 28.1 אחוזים מהישראלים סבורים כי התגובה הישראלית למצוקת הדרוזים הייתה מצומצמת מדי, 47.5 אחוזים חושבים שהתגובה הייתה במידה המתאימה, ו-8.7 אחוזים ראו בה תגובה נרחבת מדי. בקרב בני העדה הדרוזית עצמה, 43.8 אחוזים סבורים שהתגובה הייתה מצומצמת מדי.

הסקר נערך על ידי מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל במכון הישראלי לדמוקרטיה, בהובלת ד"ר תמר הרמן. הוא התקיים בין התאריכים 27 עד 31 ביולי 2025 בקרב מדגם מייצג של 601 יהודים ו־152 ערבים. טעות הדגימה המרבית: 3.57 אחוזים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully