וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

6 יעדים חדשים לאל על בחמישי. ישראייר תפעיל עוד שתי טיסות

עודכן לאחרונה: 18.6.2025 / 17:56

טיסות החילוץ מאירופה החלו לצאת, ובמקביל חלות התפתחויות נוספות הנוגעות לישראלים בארץ ובחו"ל. כל חדשות היום בעדכון אחד

מטוסים ישראלים תקועים באי השכן/מעריב

היום (רביעי) החלו לצאת טיסות החילוץ מאירופה, כשבמקביל חלות התפתחויות נוספות הקשורות לישראלים בארץ ובחו"ל. על מנת להתעדכן, איגדנו עבורכם כאן את כל החדשות.

מטוסי אל על בשדה התעופה רמון. מבצעים נתב,
עוד יעדים. אל על/מבצעים נתב

17:55: חברת ישראייר תפעיל מחר יום חמישי ה 19/6 שתי טיסות חילוץ ממיקונוס. הטיסות מלאות, נוסעיהן עודכנו.

13:00: מחר (חמישי) יופעלו שמונה טיסות נוספות של חברת אל על מהיעדים הבאים: קפריסין, בודפשט, אתונה, מילאנו, רומא, ולונדון (לוטון).

יש לציין, כי הנוסעים בטיסות אלו כבר שובצו ויקבלו הודעה בשעות הקרובות, וכן כי טיסות אלו כבר מלאות. הבוקר נחתו בישראל טיסות החילוץ הראשונות של אל על שהחלו במשימה להבאת ישראלים הביתה.

אל על מבהירה כי היא פועלת אך ורק בהתאם להנחיות גורמי הביטחון והתעופה הרלוונטיים. תיעדוף שיבוץ לטיסה מתבצע בהתאם למועד לטיסה המקורית שבוטלה ומקרים הומניטריים רפואיים חריגים. כל צוותי אל על וצי המטוסים של החברה ממתינים להנחיות הרשויות הרלוונטיות על מנת להמשיך להפעיל עוד טיסות ובהקדם האפשרי.

יותר מ-70 אלף איש נרשמו באתר אל על לטיסות החילוץ. על בסיס רישום זה, בוצע מיפוי של יעדי אל על מהם יופעלו טיסות החילוץ. הטיסות יבוצעו בהדרגה, בכפוף לאישורי המדינה. נוסעים המשובצים לטיסות החילוץ יקבלו הודעה מאל על. אין צורך לפנות למוקדי השירות.

נוסעים שמחזיקים בכרטיס טיסה תקף של אל על או של סאן דור לישראל, וטיסתם בוטלה, זכאים לבחור בטיסת החילוץ כטיסה חלופית ללא עלות נוספת. נכון לעכשיו, על פי החלטת המדינה - לא מתקיימות המראות של נוסעים מישראל לחו"ל.

sheen-shitof

עוד בוואלה

התהליך המסקרן של מיחזור אריזות מתכת

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

מטוס אל על. ShutterStock
מטוס אל על/ShutterStock

משרד התחבורה החל להוציא לארץ את הרכבת האווירית היום (רביעי), וטיסה ראשונה מלרנקה כבר נחתה בארץ. במקביל הצליחה לגייס את חברת "מנו ספנות" לסיוע בהאצת השבת הישראלים מחו"ל, והאונייה "קראון איריס" תתחיל להשיב ישראלים לארץ בתוך יומיים.

האונייה הפליגה היום עם כ-1,500 משתתפי תוכנית "תגלית", שהיו בארץ ותחזור מקפריסין עם כ-1,800 ישראלים. עד סוף השבוע יבוצעו שתי הפלגות מלימסול לאשדוד שיביאו כ-3,600 ישראלים.

טוס איירווייס TUS Airways. אלעד ויינשטיין,
טוס איירווייס TUS Airways/אלעד ויינשטיין

חברת התעופה טוס איירווייז (TUS Airways), שבבעלות ישראלית, הודיעה היום (רביעי) על הפעלת טיסות חילוץ לאזרחים ישראלים מלרנקה (קפריסין) לעקבה (ירדן), בעקבות סגירת המרחב האווירי הישראלי והמצב הביטחוני.

הטיסות יפעלו בין התאריכים 18 ביוני ועד 21 ביוני, וניתן להזמין כרטיסים דרך האתר הייעודי של החברה, בכפוף לזמינות. מחיר הטיסה החד-כיוונית מקפריסין לירדן - 550 אירו לאדם, ללא מזוודה.

הטיסות מוצעות במתכונת של "טיסה בלבד", אולם ניתן להוסיף חבילת שירותים הכוללת אשרת מעבר לירדן לבעלי דרכון ישראלי, הסעה משדה התעופה בעקבה למעבר הגבול רבין (כ-10 דקות נסיעה), והסעה ממעבר רבין לתחנת רכבת סבידור מרכז בתל אביב. את החבילה ניתן להוסיף במהלך תהליך ההזמנה.

לעת עתה, טיסותיה הרגילות של החברה לקפריסין ויוון בוטלו עד ה-24 ביוני.

בתוך כך, גם חברת השטיח המעופף קפצה על עגלת החילוצים ותפעיל טיסות במטוס חכור מלרנקה לעקבה, ומשם אוטובוס לישראל. המחיר: 629 דולר לנוסע.

נתב"ג ריק. ראובן קסטרו
נתב"ג ימשיך להיות ריק? העתירה של התנועה לאיכות השלטון אולי תשנה את התמונה/ראובן קסטרו

בצל מבצע "עם כלביא" והסגירה המוחלטת של המרחב האווירי, מזהירה התנועה לאיכות השלטון מפני מהלך נוסף שמקדם קבינט החירום: איסור על חברות התעופה לאפשר טיסות יוצאות מישראל. בפנייה רשמית לראש הממשלה, לשרת התחבורה וליועצת המשפטית לממשלה, דורשת התנועה שלא לאשר החלטה כזו - שלדבריה, עלולה להפר זכויות יסוד ולהיכשל בבחינה חוקתית.

במכתב שנשלח אתמול (שלישי) למקבלי ההחלטות, מציינת התנועה כי ככל שבכוונת הממשלה לאסור יציאת טיסות אזרחיות - מדובר בפגיעה חמורה בזכות החוקתית של אזרחי ישראל לצאת מגבולות המדינה, המעוגנת בסעיף 6 לחוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו. זכות זו, כך נטען, מוכרת בפסיקה הישראלית כ"זכות-על" - יסוד חוקתי בדמוקרטיה.

בפנייה מוזכר גם פסק הדין של בג"ץ "שמיים פתוחים" מ־2021, שקבע כי הגבלות דומות שהוטלו בתקופת הקורונה - לא עמדו במבחן החוקתי. השופטת אסתר חיות קבעה אז כי "חירות התנועה של האזרח היא זכות טבעית, מוכרת, כדבר המובן מאליו בכל מדינה בעלת משטר דמוקרטי".

שיט נהרות בצרפת. קרוז תור. יחצ,
שיט נהרות בצרפת. קרוז תור/יחצ

"קרוז תור" מציעה לישראלים להתארח ב"ספינות נהר" העוגנות בצרפת ובשוויץ. המחיר: החל מ-340 יורו ללילה לזוג על בסיס פנסיון מלא (בפריז), והחל מ-340 יורו ללילה לזוג על בסיס פנסיון מלא (בשוויץ). סימן עובדיה, מייסד ומנכ"ל חברות התיירות "קרוז תור" ו"בשביל הזהב": "מתוך מחשבה על הנוסעים הישראלים, את הספינה שעוגנת בפריז אנחנו נסב לאור המצב למלון של ממש, כך שהיא תעמוד במקום ולא תשוט ליעדים אחרים. בנוסף, הספינה תספק לישראלים את כל השירותים, כך שבניגוד לבתי מלון - הם לא יצרכו להוציא כסף נוסף על ארוחות. הספינה שתצא מציריך עתידה לשוט ותגיע לאמסטרדם אחרי 8 ימים, ובדרך היא תעבור גם בצרפת ובגרמניה - וניתן יהיה לרדת ממנה גם שם ככל ורוצים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully