שורה של חברות תעופה הודיעו על ביטולי טיסות לישראל בעקבות הטיל שנפל הבוקר בנמל התעופה בן גוריון. יש להדגיש כי מדובר בביטולים של טיסות ספציפיות כרגע ולא במדיניות כוללת, אולם המצב המתוח עלול לגרום לביטולי טיסות נוספים ולעליית מחירים. בעקבות הודעות הביטולים המריאה מניית אל על בבורסת תל אביב ב-7 אחוזים.
בין החברות שטיסותיהן בוטלו: וויז אייר, אייר אינדיה, אייר אירופה, טוס איירווייז, לופטהנזה, אוסטריין איירליינס, בראסלס איירליינס, יונייטד, אייר קנדה וסוויס.
בלופטהנזה הודיעו שכל טיסות הקבוצה (סוויס, אוסטריין, בריסל איירליינס ויורו-ווינגס) מבוטלות עד 6 במאי. מאוחר יותר הצטרפו חברות נוספות כמו טרנסאוויה, ריאנאייר, דלתא, ניפון, בריטיש איירווייז ואפילו טיסה אחת של אל על מפריז בוטלה.
לבירור סטטוס על הטיסה שלכם מומלץ להיכנס לאתר רשות שדות התעופה ולהתעדכן.
כאמור, יש להדגיש כי מדובר בביטולים לטיסות ספציפיות שתוכננו להיום ולא במדיניות סדורה, וכעת חברות התעופה דרוכות וממתינות לבאות. ישראלים שמתכננים לחזור בימים הקרובים וטיסותיהם בוטלו ייאלצו למצוא חלופות.
יובל, השוהה עם משפחתו באוסטריה, סיפר: "קיבלתי מייל עם כרטיסי טיסה באוסטריין לפרנקפורט, בלי טיסת המשך לתל אביב. אחר כך הציעו לנו טיסת המשך, אבל לופטהנזה ביטלה כרגע את הטיסות לפי ההודעה ואנחנו לא יודעים מה לעשות".
נחיתות שבוטלו
- טוס לרנקה 13:57
- טוס פאפוס 14:56 עיכוב
- ריאן אייר פאפוס 13:20
- ריאן אייר פאפוס 16:25
- ריאן אייר טורינו 18:05
- ריאן אייר וינה 20:00
- ITA רומא 13:30 - דלתא רומא 13:30
- אייר אירופה מדריד 14:10
- וויז יאסי 14:15
- וויז לוטון 14:25
- וויז בודפשט 16:15
- וויז בוקרשא 16:50
- וויז לרנקה 17:55
- וויז מילאנו 18:30
- וויז וינה 19:15
- אוסטריאן וינה 14:35 - א נ א ANA 14:35
- אוסטריאן וינה 17:40
- איירפראנס פריס 14:45 דלתא פריס 14:45 - אל על פריס 14:45
- בריטיש לונדון 15:05
- בריסל איירליינס בריסל 15:15
- לופטהנזה פרנקפורט 15:25 (אייר קנדה, ANA, בריסל איירליינס
- לופטהנזה מינכן 16:00
- סוויס ציריך 17:00
- איבריה מדריד 17:35
בבוקר נפצעו שלושה באורח קל-בינוני משברי יירוט בנתב"ג בעקבות טיל ששוגר מתימן. צוותי מד"א פינו אותם לבתי החולים שמיר-אסף הרופא ושיבא-תל השומר. בעקבות השיגור אזעקות הופעלו במרכז הארץ ובשרון. לפי צה"ל, בוצעו ניסיונות יירוט והאירוע מתוחקר. מהמשטרה נמסר לא להגיע לאזור והשוטרים במקום החלו לבודד את הזירה. בתוך כך, בהתאם להערכת מצב בשטח, הכניסות לנתב"ג נחסמו ונפתחו מאוחר יותר.
חברות הביטוח ליברה, הראל וכלל הודיעו כי בעקבות שיבושי הטיסות שחלו היום, הן מאריכות את תוקף ביטוח הנסיעות לכלל מבוטחיהן השוהים בחו"ל, אשר טיסתם חזרה לישראל הייתה מתוכננת להיום - ב-48 שעות נוספות, באופן אוטומטי וללא כל תשלום נוסף.