וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריינאייר בדרך? ענקית הלואוקוסט רוצה לטוס לישראל

30.3.2014 / 9:03

חברת הלואוקוסט האירופית הודיעה לאחרונה שהיא מעונינת להיכנס ל-3 שווקים חדשים: רוסיה, טורקיה וגם ישראל שלנו. אז איך זה ישפיע עלינו? והאם היא תעשה לתעשיית התעופה מה שרמי לוי עשה לתעשיית המזון?

מטוס חברת ריינאייר. AP
האם נהיה אחד משלושה יעדים חדשים של חברת הלואוקוסט? ריינאייר/AP

ריינאייר, חברת הלואוקוסט מהגדולות באירופה, מעוניינת להיכנס לשלושה שווקים חדשים: רוסיה, טורקיה וגם ישראל הקטנה שלנו, כך אמרה בסוף השבוע שעבר לזלי קיין (Lesley Kane) - מנהלת תחום העסקים והקבוצות בענקית התעופה האירית.

עוד על לואוקוסט בוואלה! תיירות:
UP ממריאה: מה תקבלו בלואוקוסט של אל על?

חברת התעופה ניהלה משא ומתן עם משרד התחבורה הישראלי על הפעלת טיסות בין אירופה לארץ, במסגרת הסכם ה"שמיים הפתוחים" שנחתם בחודש יוני אשתקד.

אולם המאמצים עלו בתוהו, היות שמשרד התחבורה סירב להפחית לחברה את אגרת הכניסה לארץ, כפי שלטענתה קורה ביעדים אחרים שאליהם היא טסה.

יצויין כי כל חברות התעופה שטסות לארץ משלמות אגרת כניסה - תשלום המקובל בכל מדינה ובכל חברת תעופה. משרד התחבורה טען בזמנו, כי אם יאשר לריינאייר את הפחתת האגרה - ייאלץ לעשות זאת גם לחברות נוספות.

ריינאייר, שמתכוונת להטיס השנה כ-81.5 מיליון נוסעים (!), מתכוונת להגדיל את שוק נוסעיה ל-110 מיליון נוסעים עד 2019, ולדבריה של קיין "הגידול הזה צריך להגיע מאיפשהו". לכן גם אפשר להבין את החיפוש של החברה בשווקים חדשים ופוטנציאליים.

ריינאייר מכוונת לכיסו של הצרכן החסכן

אז מה 'דוחף' את ריינאייר בכל זאת לרצות לטוס לישראל? יש כמה סיבות עיקריות.
1. הקרב מול איזיג'ט. ריינאייר מתחרה על נתח שוק מול איזיג'ט שביססה עצמה בארבע השנים האחרונות בישראל.
2. תחרות. שוק הטיסות הזולות בתוך אירופה הפך לתחרותי ביותר והתחרות היא לא רק מול חברות התעופה, אלא גם מול קווי הרכבת המהירים, שמקשרים את מרכזי הערים.
3. ניצול נכון של מטוסים. שדות התעופה האירופיים נסגרים להמראות ונחיתות בשעה 22:00 ובכך משביתים חלק גדול מציי המטוסים שחונים על הקרקע. טיסות לרוסיה, טורקיה וישראל בשעות הלילה יאפשרו ניצולת טובה של המטוסים.
4. הישראלים טסים יותר. שוק התיירות היוצאת מישראל גדל בקצב של 10-8% בשנה. אין כמעט מדינה באיחוד האירופי בעלת שיעור גידול דומה. זהו השוק אליו מכוונת ריינאייר.

נוסעים בנתב"ג. רויטרס
הישראלים טסים יותר וריינאייר יודעת את זה. נוסעים בנתב"ג/רויטרס

יתרונות וחסרונות

למי זה טוב?
בראש ובראשונה לתייר הישראלי שרוצה חופשה זולה בחו"ל. ריינאייר מכוונת לכיסו של הצרכן החסכן, זה שלא רואה בטיסה 'חוויה' אלא אמצעי תחבורה המוני וזול: בלי סנדוויצ’ים, בלי שתייה, בלי מקומות שמורים - מעין מונית-שירות או אפילו אוטובוס שמחבר בין יעדים.

שנית, לתיירים הנכנסים לישראל. ריינאייר תהפוך את ישראל ליעד תיירות המוני יותר ונגיש מאוד מבחינת מחירי הטיסה. היא עשתה זאת במדינות אחרות אז אין סיבה שלא תעשה זאת גם כאן. השיווק האגרסיבי שלה, שבמקרים רבים מגדירים אותו המתחרים כדורסני, הפך אותה למותג תעופה עולמי שחלק אוהבים וחלק אוהבים לשנוא. אי אפשר להישאר אדישים אליה.

שלישית, לבעלי העסקים. ברים, מסעדות, חנויות מזכרות ומשכירי דירות לתיירים - אלו ייהנו מאוד מהתיירים שמגיעים כבודדים ולא במסגרת קבוצה סגורה על בסיס חצי פנסיון.

למי זה רע?
לתושבי גוש דן, שהגדלת כמות הטיסות בעיקר בשעות הלילה ושעות הבוקר המוקדמות, כבר פוגעת באופן משמעותי באיכות חייהם. כמו כן, פעילות החברה תפגע במי שיגיע לנתב"ג בשעות העומס וייתקל בתורים אין-סופיים בדלפקי הבידוק והשיקוף - גם אם ריינאייר תטוס מטרמינל 1 ולא מטרמינל 3. את התור להמראות אי אפשר לקצר. בסופו של יום, כולם ממריאים ונוחתים על אותם מסלולים. גם לא את התור בקופות הדיוטי-פרי בטרמינל 3, ומי מאיתנו מוכן לוותר על קניית הוויסקי והסיגריות?

הפעילות תפגע גם בתיירים המגיעים לישראל. קראתם נכון: פותחים את השמיים לטיסות זולות מחד, ומהצד השני מחירי המלונות בארץ הם מהיקרים בעולם (בסקר העולמי של אתר Hotels.com ממוקמת ישראל במקום החמישי בעולם ביוקר המלונות שלה). בנוסף, סביר להניח שאחרי כניסתה של ריינאייר לתחרות על הקו לתל אביב, מחירי המלונות יעלו עוד יותר. עניין פשוט של היצע וביקוש. גם הנופש הישראלי (תייר הפנים) יסבול, מכיוון שהביקוש של התיירים הזרים יקפיץ את מחירי המלונות כלפי מעלה. אז אם עד כה התלוננו על מחירי הלינה הגבוהים במלונת בארץ - חכו לכניסת ריינאייר לשוק התעופה הישראלי.

בשורה התחתונה, כניסת חברת תעופה ענקית לפעילות על הקו לארץ זה דבר מחמיא, שמציב את המדינה כיעד תיירותי כמו כל מדינה 'נורמלית' - משהו ששאפנו אליו שנים רבות. מן הצד השני, ההיערכות שלנו מבחינת התשתיות לקליטה של חברת ענק זו, שבמקרים רבים שינתה שווקים ומגמות בענף התעופה, מציבה אתגר לא קטן ומורכב בפני הגורמים הרלוונטיים בממשלה. הזמן יגיד אם עמדנו באתגר.

יוסי פישר הוא מנכ"ל Vision Hospitality & Travel

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully